hidup ini sangat singkat..beramallah seolah-olah esok kau akan mati..

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

10 Perkara Yang Aku Tak Suka

Siapa aku? tengok la nama blog tu..Aku Sollehudin. Mcm korang jugak, aku ni pon manusia jugak. Ada perasaan dan ada benda yg kita suka dan ada jugak benda yg kita x suka.

10 Perkara Yang Aku Tak Suka


1. Perempuan gedik
Dari tahun 1 smpi la sekarang, aku mmg benci gila kat perempuan gedik neh. Rase nak penyepak jer muka pompan yg gedik2 mcm hampeh ni. So kalau anda rasa anda gedik, ubah2 la yek.

2. Orang kacau aku tido tengah hari

Aku rasa ramai dah tau, kalau dak bilik aku, aku mmg dah ckp awal2. Jangan kacau aku tido waktu tengah hari. Sape yang kacau jugak tu memang menempah maut namanya..haha.. Plz, jgn kacau aku tido tengah hari k. Tapi klu ada hal yang betul2 penting, mcm solat, kelas dll aku x marah. Tapi stakat kejut nak guna printer, nak mintak sign(bagi peminat aku..haha..) dan benda yang remeh2 baik x yah. Tunggu petang sikit yek. Aku tido pon bukan lama. 10 minit pon dah cukup kadang2.

3. Orang yang pengotor
Bencinya aku kpd kekotoran begitu jugalah bencinya aku kpd org yg pengotor ni. Janganlah jadi pengotor ea.

4. Kawan yang makan kawan

Sedap ke makan kawan ni? Ntah le, sbb aku x pernah lagi makan kawan. Sedap la kot, rase nugget gitu la. Tapi x pa, ak dah lame maafkan diorang. Aku pon x kesah kalau diorang nak makan aku 10 kali skalipon. Asalkan diorang bahagia dgn apa yang dilakukan. Aku x mampu nak menghukum diorang sbb aku bukan tuhan. Biarlah Allah yg mengadilinya.

5. Orang yang bajet hebat
Klu org tu btol2 hebat x pa le, ni x, bajet jer lebih. Panas je ak tgok. Tapi biar lah kat dia, nak hebat sangat, nah..amik la kau semua hebat yg ad kt dunia ni. Ekau sorang jo la yg hebat kat dunio neh.

6. Lintah(bukan pacat yek)

Aku x da la takut sangat dengan lintah ni, cuma geli je. Kalau jumpa pon x da la lari 1 padang ketakutan. Mungkin sebab dia besa aku geli. Lintah agak bahaya sbb dia boleh masuk melalui dubur anda dan membiak di dalam perut anda. Seram kan bunyinya, tu sebab aku geli sket dgn lintah. Kalau dia masuk naya aku. Hah 1 lagi, mungkin aku geli sebab masa kecik dulu, aku pernah tengok cita endon, Dukun Lintah nama dia. Sangat seram n meloyakan. eyy..geli2..


Lintah darat..eh bukan, lintah biasa je..

7. Katak puru
Sama mcm lintah, aku pon geli jugak dgn katak puru. Katak puru k, bukan buah katak puru yg orang kelantan suka makan tu. Kalau katak lain aku mmg steady je pegang, tang katak puru aku angkat tangan. Geli kot tengok bdn dia yg menggrutu tu. Org tua2 ckp, kita x boleh saja2 pegang katak puru ni, sbb nanti kena kurap atau sawan katak puru bahasa sainstifiknya. Sampai la, klu aku jumpa katak ni aku x kan pegang dan aku akan layan katak ni elok2. X da la sepak ke ape ke, dia pon mahluk tuhan jugek.


Katak Puru

8. Basketball
Seriously aku cakap, aku mmg benci gila kat basketball. X tau la kenapa tapi aku mmg benci sangat2 kat basketball. Mungkin sbb aku pendek kot, kalau main slalu kena buli. Tapi tu bukan masalah, sbb ak pernah jumpa mmber aku, lagi pendek dari aku sangat2 gilakan basketball ni. Hebat jugak la dia tuh. So, klu nak riadah, jgn ajak aku main basket, ajak la main hoki ke, badminton ke, takraw ke, main masak2 ke asalkan ia bukan basketball. Aku benci basketball x bermakna aku benci org yang main basketball, cuma aku benci permainannya, bukan pemainnya. Kpd peminat basketball jgn la nak marah dgn aku yek..haha..

9. Lagu yang gay(x best di telinga aku)
Eyyy..sakit telinga aku bila denga lagu2 yang gay ni. X kira la laki ke, pompan ke asalkan lagu tu gay ak mmg x suka. Macam mana lagu gay ni? Lagu gay, ala..lagu yang dinyanyikan dengan penuh perasaan dan mengada2, gedik2, mcm hampeh. Kalau dengar sure sakit telinga. Loya gegendang telinga aku dibuatnya.

10. Game RPG
Ape game RPG ni? ala..rpg..bukan rpg bazoka tu..role playing games. Contoh macam ragnarok, Dragon age, final fantasy dan banyak lagi lah. Game dia jenis mcm exploration la, kena jalan2, buat quest, lawan monster, macam2. Aku x suka sangat main game rpg ni. Mungkin sebab game tu panjang sangat, lama nak habis dan aku malas nak fahamkan jalan cerita game tersebut. Kalau aku main pon, stengah jam dah bosan, quit game dan mungkin lagi kritikal aku terus uninstall je game tu. Tapi ada 1 ni aku minat, Caball online, mgkin sbb bleh buat duit n ramai yang main. Grafik dia pon gempak, sedap je mata aku memandang. Tapi sedih, account aku dah kena blok. hwa3..

Memang agak susah untuk menukar sesuatu yang kita tak suka tu kepada 1 benda yang kita suka, walau dipaksa sekalipon kita tetap x boleh suka benda tu. Tapi kita kena cuba suka benda yang kita tak suka kerna mungkin satu hari nanti benda yang kita tak suka irulah benda yang kita palin dan sangat2 suka.

p/s: kalau korang x suka aku cakap ja, nanti aku akan cuba sedaya upaya untuk membuatkan korang suka kat aku..hehe..

4 comments:

sya fieqa said...

lagu gay?
1st time piqa taw ade lagu camtu..hahaha
;)

Sollehudin Sapari said...

tu saya sndiri je yg pandai2 reka..mmg x da pon dlm kamus dewan lagu gay..semua benda yang saya kurang minat saya akan ckp benda tu gay, contoh lain tarian gay..tarian tu yang gay, bukan gay yang menarikan tarian tu..hehe..

sya fieqa said...

mcm2 la kmu nih eh..
hurm..
tarian ape y gay?

Sollehudin Sapari said...

tarian poco2..hehe..
tp kdg2 sya pn join jugek menari..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...